Levensloop

Mijn naam is Anco van Moolenbroek. Ik ben geboren in Scherpenisse (Zeeland, 31/12/68) en opgegroeid in Scheveningen. Na de middelbare school heb ik Nederlandse Landbouw (akkerbouw) gestudeerd aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten. Mijn eerste echte kennismaking met onderzoek was via een halfjaarstage bij een meerjarig onderzoek naar bosbemesting. In vervolg daarop deed ik een literatuurstudie naar de stikstofvoorkeur van diverse boomsoorten. Na de HAS kreeg ik een baan als onderzoeker bij het Proefstation voor Glasgroente en Bloemisterij. Ik deed daar onderzoek naar mineralenbalansen bij de teelt van anjers, rozen en sla. Ook onderzocht ik een wortelprobleeem bij komkommer.

Van Onderzoek naar Onderwijs. Die overstap maakte ik in 1996 door Biologie te gaan doceren in het voortgezet onderwijs. Eerst fulltime, maar al gauw ook als leidinggevende, adjunct directeur vwo. Na elf jaar Driestar College heb ik de overstap gemaakt naar de Passie te Utrecht. In mijn periode als directeur van deze school vonden er belangrijke ontwikkelingen plaats, zoals het herwinnen van vertrouwen en herstellen van de onderwijskwaliteit, het ontwikkelen van passend onderwijs, en het opzetten van een eigen huisacademie. Van 2015 tot 2017 werkte ik als rector aan het Wateringse Veld College in Den Haag. Belangrijk deel van de opdracht was daar om de school te profileren, een ‘eigen gezicht te geven’. Als interim directeur bied ik nu managementondersteuning aan scholen en schoolteams.

Promotie-Moolenbroek_29.06.2012_95Intussen liet het (wetenschappelijk) onderzoek me niet los en heb ik van 2003-2012 de kans gehad om een promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht te verrichten. Dit onderzoek naar een onderwijsleerstrategie voor de gedragsbiologie in het VO omvatte veel van mijn interesses: onderwijs, onderzoek, gedrag, biologie en didactiek.selfie-ligfiets

Genieten kan ik van een goed gesprek, een mooi boek of een stevige studie; van een tocht op de ligfiets of het brouwen van een biertje.

Geef een reactie

Get Adobe Flash player