Levensweg

Mijn naam is Anco van Moolenbroek. Ik ben geboren in Scherpenisse (1968) en opgegroeid in Scheveningen. Na de middelbare school heb ik Nederlandse Landbouw (akkerbouw) gestudeerd aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten. Mijn eerste echte kennismaking met onderzoek was via een halfjaarstage bij een meerjarig onderzoek naar bosbemesting. In vervolg daarop deed ik een literatuurstudie naar de stikstofvoorkeur van diverse boomsoorten. Na de HAS kreeg ik een baan als onderzoeker bij het Proefstation voor Glasgroente en Bloemisterij. Ik deed daar onderzoek naar mineralenbalansen bij de teelt van anjers, rozen en sla. Ook onderzocht ik een wortelprobleeem bij komkommer.

De overstap van onderzoek naar onderwijs maakte ik in 1996 door Biologie te gaan doceren in het voortgezet onderwijs. Na enkele jaren fulltime lesgeven ging ik aan de slag als adjunct-directeur van een onderwijsafdeling. Na elf jaar Driestar College heb ik de overstap gemaakt naar de Passie te Utrecht als directeur. De volgende stap was de functie van rector van het Wateringse Veld College in Den Haag. Als interim bestuurder help ik nu Raden van Toezicht, scholen en teams om te ontdekken hoe het leven elke dag een beetje beter te maken. Daarnaast houd ik me bezig met het vergroten van sociale veiligheid in het onderwijs.

Promotie-Moolenbroek_29.06.2012_95Intussen liet het (wetenschappelijk) onderzoek me niet los en heb ik van 2003-2012 de kans gehad om een promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht te verrichten. Dit onderzoek naar een onderwijsleerstrategie voor de gedragsbiologie in het VO omvatte veel van mijn interesses: onderwijs, onderzoek, gedrag, biologie en didactiek.

Geef een antwoord